Varna South Bay
Нови паркови алеи около Варна Саут Бей

November 28,2012

Бе даден старт на дейностите по развитие на пешеходната и транспортна инфраструктура в източните територии на парк Аспарухово

През изминалата седмица Общинските власти във Варна дадоха ход на строителството на директна отсечка от булевард „Първи Май“ до крайморската алея на парка. Булевардът е главната пътна артерия, която свързва комплекс Варна Саут Бей с центъра на града. Новата отсечка се изгражда в съответствие с всички изисквания на европейските директиви за достъпна среда и възможности за отдих, спорт и възстанояване.

Директната връзка с плажната алея е съствена от три части:

• Тротоар за пешеходци
• Велоалея
• Лента за автомобили

Строителството се осъществява с изключително високи темпове и се очаква до 6 седмици всички настилки да бъдат положени. Справедливо е да се изтъкне фактът, че цялата инвестиция се осъществява далеч преди летния сезон и откриването на комплекс Варна Саут Бей и не причинява неудобства за жителите и гостите на града.

След въвеждане в експлоатация на новата отсечка ще бъде реализиран т.н. транспортен ринг, който свързва главния вход на Варна Саут Бей с бул. „Първи Май“ и крайморската комбинирана алея. Освен подобряване на достъпността, новата инвестиция цели облекчаване на трафика и въвеждане на еднопосочно движение, което допълнително да гарантира комфорта на цялата територия.

Дейностите са част от целостен, интегриран план за генерално реновиране на източните части на парк Аспарухово. Паралелните пешеходни и велоалеи ще устаноят естествена връзка с централните и западни площи на парка, които бяха обновени в периода 2007г. - 2011г. Така паркът се превръща в естествено продължение на Морската градина върху южния бряг на Варненския залив, при това със значително по-автентична природа и девствени, зелени кътове.

Финалните щрихи от развитието на територията ще бъдат дейностите по допълнително залесяване с декоративни и паркови видове. С цел хармонично вписване на Варна Саут Бей, се предвижда в прилежащите територии на комплекса да бъдат озеленени в унисон с околния парк.

Older Posts

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ
Брошура

ПРЕЗЕНТАЦИЯ
флаш версия

КАРТА
Google Maps