Varna South Bay
Догодина отворя врати най-голямата конферентна зала във Варна

November 9,2012

Cosmopolitan /

След като преди броени дни комплекс Варна Саут Бей грабна наградата за „Пространствен дизайн“ в международния конкурс за строителство и архитектура VIP PropertyAWARDS, ние продължаваме да надигаме завесата на една от най-любопитните и крупни инвестиции през последните години, която вече надвишава 62 милона лева и се очаква да премине респектиращата граница от 100 милиона към момента на откриване на мега проекта.

Елегантното здание на южния бряг на варненския залив се оказва пресечна точка на курортен уют и градски комфорт. Инвеститорите предвиждат изключително интересна инфраструктура, която да бъде в услуга не само на обитателите на комплекса, но и на жителите и гостите на град Варна. В пределите на обширния вътрешен двор на сградата предстои да бъде открита най-голямата мултифункционална зала на град Варна. С площ от близо 700 кв. м.  съоръжението ще „подслонява“  конферентни прояви с до 350 участници  и коктейли за 500 гости.

Популярен факт е, че градът от години страда от липсата на такова пространство, което се оказва пречка не само за светския и културен живот, но  и за приемането на големи професионални форуми. Ползите от залата за местната икономика се очаква да бъдат значителни, тъй като по-мащабните прояви традиционно се организарат за нуждите на най-богатите съсловни и бизнес организации в т.ч. фармацефтични компании и асоциации; фирми от IT сектора; индустриални и научни форуми. 

Допълнителен аргумент в подкрепа на позитивните очаквания за добра доходност се крие в интегрирания подход на проектиране. В директна връзка с апартаментите във Варна Саут Бей и конферентната зала се предвижда да заработят СПА център, спортна зала и 25 метров, закрит басейн. От бранша обясняват, че възможностите за релакс  в свободното време са от решаващо значение в подбора на дестинации за конферентен туризъм, който по правило е обърнат към по-заможни клиенти и професионални гилдии. Спортната и ралакс база от друга страна отваря широко вратата и към ваканционния туризъм с несезонен характер.

Инвеститорите от едноименната компания собственик на Варна Саут Бей обясниха, че подобни съоръжения са просто задължителни макар да са свързани със значителен разход на средства. Тяхното изграждане се налага основно от желанието на значителна част от бъдещите собственици да генерират целогодишно добра доходност от отдаване под наем на техните имоти. Това би било невъзможно, ако няма съответните предпоставки за почивка извън благодатния летен сезон.

Специално за нашата медия г-н Юрий Павлов поясни, че доходността при целогодишно менажиране на комплекс с подобни дадености надхвърля лихвите от банков депозит без дори да се отчита, че при недвижимите имоти капиталът не „бива изяден“ от инфлацията, както се случва с паричните влогове.

И за да бъде очакването ни действително трепетно в месеците преди откриването на грандиозния проект, инвестоторите разкриха още, че в трите отделни тела на Варна Саут Бей са изградени над 3500 кв.м. търговски площи, в които ще се „настанят“ два ресторанта, елитни кафе барове, козметични салони и бутици. Допълнително са предвидени хипермаркет и аптека, които в съчетание с останалата инфраструктура ще допълнят комуналния комфорт на територията, която до сега никога не е била урабанизирана.

След всичко това и ние сме склонни да се съгласим със слогана на комплекса, който сякаш по най-добър начин дефинира характера на Варна Саут Бей: „Курорт в градска среда“.   

Линк към оригиналната публикация

 

Older Posts

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ
Брошура

ПРЕЗЕНТАЦИЯ
флаш версия

КАРТА
Google Maps