Varna South Bay
Варненски сгради впечатлиха бизнесмени от Дубай

November 1,2012

БНР

Три сгради от Варна се пребориха за специалните награди в тазгодишното издание на международния конкурс за строителство, архитектура и дизайн  - VIP PropertyAWARDS. Журито бе оглавено от Елиас Серафим - собственик на строителна компания „Gulf Precast Concrete“, която изгражда хотел „Версаче“ в Дубай (www.palazzoversace.ae). Комисията отреди наотреди призовете за „Пространствен дизайн“, „Морски комплекс“ и „Локация на годината“ на три комплекса от Морската столица:

По адрес на варненските проекти, изпълнителният директор и собствник на дубайската компания – г-н Елиас Серафим, не спести суперлативи:

„Огромно впечатление, от гледна точка на строителство, изпълнение, архитектура и цялостен дизайн, ни направиха трите сгради от най-големият Ви морски град. Освен очевидните качества, трябва да се отбележат и изключителните възлови локации на трите комплкса. Затова бихме искали и трите номинирани сгради да бъдат наградени.“

Бизнесменът откри много сходства между суперлуксозният хотел, който неговата компания изгражда на красивите брегове на Персийският залив и трите проекта на Варненската ривиера.

Вниманието към всеки детайл, умелата работа с естествени материали и препратките към класически архитектурни стилове, въведени в  съвременен контекст, са отличителните черти на модерното разбиране за висок стандарт, според  г-н Серафим.

Проявеният интерес от страна на дубайския бизнесмен премина в разговори на четири очи с представители на инвеститорите на варненските комплекси. Българските строители традиционно се ползват с добро име в арабските страни и с любопитство ще следим развитието на този диалог в перспектива. 

Мащабът на трите варненски комплекса е огромен и в по-прагматичен план те вече носят съществени ползи за Варна и региона. По време на строителството бяха разкрити стотици работни места, а в настоящия момент български специалисти продължават довършителните дейности.  Сумарно над 350 работни места ще бъдат разкрити във връзка с дейностите по управелние на собствеността, хотелски мениджмънт и обслужване на търговските площи. Най-голям дял в тази позитивна за трудовия пазар перспектива се очертава да има комплекс Варна Саут Бей. Г-н Юрий Павлов, от едноименната компания-инвеститор, обобщи добрите предпоставки за бизнес с думите: 

„Комплексът граничи от едната страна с Аспаруховския парк, на юг е опасан от държавен горски фонд с уникално  съчетание на иглолистна и широколистна гора, а пред Варна Саут Бей е само огромният плаж на Аспарухово. Пясъчната ивица е защитена от преки ветрове, а  дълбочината в залива се увеличава много плавно , което го прави изключително подходящ за семейства с деца и хора без плувни умения. И всички това в пределите на град Варна!“

По-важната тенденция, която чертаят Варна Саут Бей, Кабакум Бийч Резидънс и Ривиера Бей  е свързана с привличането на по-висок клас потребители. Свръхзастрояването в морските куророти на България, особено в Слънчев Бряг и Златни пясъци, отдавна отпрати елитни купувачи. Сега остава надеждата в подобни нови проекти, които се изграждат в условия на въведените вече високи стандарти.

Заможните купувачи естествено имат високи очаквания от имотите, които придобиват. Затова наличието на елитни ресторанти, басейни, панорамни тераси, частни джакузита, денонощно обслужване и първокласна локация са просто стандарт. Звучи почти невероятно, но подобен лукс е напълно възможен в България и той отдавна е оценен по неоспорим начин: 

„Няма по-добър критерий за успех от желанието на хора от над 15 националности да нарекат твоята сграда свой дом.“

С тези думи г-жа Красимира Йорданова от компанията инвеститор на Ривиера Бей прие  наградата за „Локация на годината“ и сякаш те най-пълноценно отразяват старата максмима, че за качеството винаги има пазар.

От своя страна Кабакум Бийч Резидънс е единственият от трите комплекса, който вече функционира.Той бе открит през август 2012г. и оттогава ефективно съчетава жилищните и ваканционни нужди на обитатели от над 10 националности. Успоредно с това дава препитание на повече от 30 служители, ангажирани с ралични дейности на неговата територия.

Комплексът бързо стана популярен сред местната общественост и заради богатата орнаментика на сградата и спиращия дъха изглед към морето е предпочитано място за светски събития и фотосесии. Повод за регионална городост, който изтъкват от компнията инвеститор -  „Кабакум Резидънс“ ,е че точно тяхната сграда е била избрана  да илюстрира прелестите на Българското черноморие в имиджов филм за нашата страна, заснет от през миналата година от американската модна и лайфстайл телевизия Фешън 1

Линк към оригиналната публикация

 

Older Posts

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ
Брошура

ПРЕЗЕНТАЦИЯ
флаш версия

КАРТА
Google Maps