Varna South Bay
Варна Саут Бей спечели наградата за „Пространствен дизайн“

October 30,2012

На официална церемония, в хотел Кемпински в столицата на България, бяха връчени големите награди в конкурса за строителство, архитектура и дизайн - VIP PropertyAWARDS‘ 2012. В условията на силна конкуренция на елитни проекти от България и Франция, три комплекса от Варна се пребориха за призовете в най-престижните категории и Варна Саут Бей бе сред тях. Комплексът спечели наградата за „Пространствен дизайн“.

Журито на конкурса бе оглавено от г-н Елиас Серафим - собственик на строителна компания „Gulf Precast Concrete“, която изгражда хотел „Версаче“ в Дубай. По адрес на варненските проекти дубайският бизнесмен не спести суперлативи:

„Огромно впечатление, от гледна точка на строителство, изпълнение, архитектура и цялостен дизайн, ни направиха трите сгради от най-големият Ви морски град. Освен очевидните качества, трябва да се отбележат и изключителните възлови локации на трите комплкса. Затова бихме искали и трите номинирани сгради да бъдат наградени.“

Другите крайморски комплекси спечелиха наградите за „Топ локация“ и „Морски комплекс на годината“. Гостите на церемонията коментираха редицата сходства между суперлуксозния хотел „Версаче“ и трите проекта на Варненската ривиера. Вниманието към всеки детайл, умелата работа с естествени материали, препратките към класически архитектурни стилове и уникалния подбор на лоакции са обективните прилики, които вероятно предопределиха вота на бизнесмените от Персийският залив.

Наградата за Варна Саут Бей бе връчена на г-н Юрий Павлов, който акцентира в своето изказване върху позитивните бизнес перспективи пред комплекса, като ги обобщи с думите:

„Комплексът граничи от едната страна с Аспаруховския парк, на юг е опасан от държавен горски фонд с уникално  съчетание на иглолистна и широколистна гора, а пред Варна Саут Бей е само огромният плаж на Аспарухово. Пясъчната ивица е защитена от преки ветрове, а  дълбочината в залива се увеличава много плавно , което го прави изключително подходящ за семейства с деца и хора без плувни умения. И всичко това в пределите на град Варна!“

Над  двеста гости уважиха официалната церемония. Повечето от най-големите инвестиционни и строителни компании на България бяха представени на това събитие, а надпреварата събуди изключителен интерес сред български и чуждестранни медии.

Older Posts

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ
Брошура

ПРЕЗЕНТАЦИЯ
флаш версия

КАРТА
Google Maps